İklim Değişikliği ve Çevre Üzerine Keyifli Bir Söyleşi

Üsküdar Üniversitesi Televizyonu'nda Doç. Dr. Feride Zeynep Güder'in hazırlayıp sunduğu Satırların Ötesinde programının Ocak ayı konuklarından biri Üsküdar Üniversitesi Çevre Ahlakı Forumu Direktörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir oldu. Youtube üzerinden eş zamanlı olarak yayımlanan yayında iklim değişikliğinin çevre üzerindeki etkileri, insanların bu değişimdeki payı, alınabilecek önlemler üzerine konuşuldu. Eko-islam teorisyeni ve aktivisti olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Özdemir; iklim değişikliği sorunun Sanayi Devri’nin başlaması ile ortaya çıktığı ve Batı ülkelerinin bu sorunun başlamasında büyük payı olduğunu belirten İbrahim Özdemir; Batı’nın verdiği zararın bilincinde olduğunu ve bu sebeple daha fazla çalışma yürüttüğünü belirtti. Sözlerine bu sorundan yalnızca batı ülkelerinin değil tüm insanlığın sorumlu olduğunu ve her bireyin üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yayın esnasında dünyada çevresel hareketi başlatan Amerikalı, çevre dostu bir bilim insanı olan Rachel Carson’u da anarak bilim insanına ait Sessiz Bahar kitabını önerdi.

LİNK