el-Mizan: Dünya Çevre Sözleşmesi'ne Son Şekli Verildi

Glasgow’da düzenlenen BM COP26 konferansı devam ederken, 5-9 Kasım 2021 tarihlerinde Al-Mizan Sözleşmesiyle ilgili bir toplantı da İngiltere’nin Leicester şehrindeki Markfield İslam Merkezinde yapıldı. Sözleşmeyi hazırlayan çekirdek ekipte yer alan Üsküdar Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Özdemir de katıldı.

Sözleşmenin taslağı bahar aylarında 250 Müslüman kuruluş ve ilgili kişilere gönderilmiş ve görüşleri sorulmuştu. Sözleşmeyle ilgi gelen tüm geri bildirim ve katkılar çekirdek ekip tarafından tek tek değerlendirilerek Sözleşmeye son şekli verildi.

BM Çevre Eylemi raporu da son on yılda “iklim değişikliği, çevrenin korunması, biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilir kullanımı ve yeniden ağaçlandırma vb. konularında bu dirençli inançlardan yararlanmanın önemli olduğu” gerçeğine odaklandı.

Al-Mizan: Dünya Çevre Sözleşmesi redaksiyondan geçtikten sonra BM’e sunulacak ve daha sonra belli başlı dünya dillerine tercüme edilecek. Türkçeye tercümesini Üsküdar Üniversitesi Çevre Ahlakı Forumu üstlendi. Tercüme bittikten sonra Sözleşmesinin metni kamuoyuyla paylaşılacak.